Poštovane koleginice i kolege,

Čast nam je da u ime Udruženja internista Srbije I Udruženja kardiologa Srbije imamo privilegiju da Vam se zahvalimo na prihvatanju poziva da učestvujete na IX Kongresu Udruženja internista Srbije koji će se održati od 07.-11. Juna 2008. na Zlatiboru u Institutu Čigota.

Naše je mišljenje da organizacija ovakvih skupova ima veliki značaj iz sledećih razloga:

1. Da dobro poznavanje svih oblasti interne medicine daje jednom lekaru šire znanje i svestraniji pogled na medicinu;

2. Kongresi interne medicine omogućavaju mnogo širi doživljaj od specijalizovanih kongresa koji se danas održavaju

3. Ne treba zaboraviti ni podatak da u dobrom broju gradova i manjih mesta u Srbiji celu specijalističku delatnost objedinjava i vrši specijalista interne medicine.

Ovogodišnji kongres po prvi put se održava u organizaciji Udruženja Internista Srbije. U organizaciji će učestvova i Udruženje Kardiologa Srbije, Udruženje Gastroenterolaoga Srbije i Sekcija Infektolofa Srpskog lekarskog društva.

Na kongresu imamo 257 primljenih radova koji su rasporedjeni u vidu usmenih saopštenja i poster prezentacija. Takodje oranizovaće se i 20 sesija plenarnih predavanja najeminentnijih predavača iz Srbije, koja pokrivaju kompletnu internu medicinu. Farmaceutske kompanije su i ovaj put propratile organizaciju kongresa sa 20 satelitskih simpozijuma.

Sigurni smo da ćete uživati u naučnim sesijama, ali i u druženju i razonodi za koje se pobrinula agencija SMART i to u uslovima prirodnih lepota Zlatibora, kojima se malo ko može pohvaliti.

Dobro došli na IX Kongres Udruženja internista Srbije

Prof.dr Branko Lović Akademik Prof.dr Miodrag Ostojić

 

Copyright © 2008. Udruženje Internista Srbije, dizajn: City Marketing Centar